1. Ти си любител на виното и крафт бирата. Явно харесваш и коктейлите. Кога се зароди тази любов?

  A. Беше около 5 часа следобед. Годината не помня. Но не беше любов от пръв поглед. След доста срещи, ухажване, и опѝт си пристанахме.

 2. Участвал си в музикални групи. Разкажи малко за този етап? Имахте ли авторски песни? Странни случки от този период?

  А. Може би бяхме първите улични свирачи, с един колега от музикалната академия. Събирахме по 200 човека публика на главната в Пловдив, с китара, банджо, тип-тап. Случваше се някой загрижен гражданин да вика полиция. Но хората тогава бяха по-смели – избутваха полицията далече, и шоуто продължаваше.

  За професионално съществуване тогава трябваше да се свири „Белите Манастири.“ Не ми беше мечтата и се вдигнах от България.

  В Италия. В началото свирихме кавъри по заведения, за пари. Беше много забавно и често - изморително. В свободните вечери миене на чинии, сервиране, коктейли. После започнахме да свирим авторски песни и да плащаме. Понякога пред публика от двама, а понякога пред 2000 души. От Италия в САЩ. Стана много по-забавно и много по-изтощително.

  Пожелавам на всекиго да изпита нещо такова – да живееш мечтите си. Удовлетворително е да видиш плаката си, за вечерта, залепен до този за постоянно на Ramones или Police, в CBGB, или да запишеш песни с Grammy продуцент, или да говориш лично с Jack Douglas. Животът е в пътуването, не в достигане на дестинацията.

  А странните случки от този период бих ги споделил само след натиск от определени служби.
 1. Бил си в различни краища на света. Къде културния шок беше най-голям и защо?

  A. България. След 23 години между Италия и Сащ, идвам да живея в България и още в първите дни ми обявяват от една съседна кръчма, на много висок глас, че белите манастири още не са продадени. Осъзнавам че съм направил кръг, който символично олицетворява съвършенството, но в моя случай – нулата.

 2. Любима песен от младостта ти и любима песен сега?

  A. Доста са любимите ми песни. Една открояваща се е Dream On на Aerosmith. Мисля ще е сред любимите ми и когато порасна. Абе как ги задаваш тези въпроси?!

 3. Любим бар освен Колобрите? И защо?

  A. Не! Няма. Никакъв друг бар. Единствено Колобрите. Само тук! Освен това, ако си призная, рискувам да се озова в същата компания и там.